Afvalbreng­station

Heb je recyclebare afvalstoffen? Dan kun je ze aanbieden op ons afvalbrengstation. Wij zorgen voor het in- en uitwegen op onze weegbrug en registreren de stromen in ons automatiseringssysteem.

Zo werkt het afval­breng­station

Voor schone en gemengde bouwafvalstromen hebben wij vakken waar de afvalstoffen direct in kunnen worden gelost. Onze sorteerinstallatie scheidt vrachten met gemengd afval in afzonderlijke afvalstromen. Gemengd bouw- en sloopafval wordt gesorteerd in negen verschillende recyclebare afvalstromen.

Ons sorteerproces bestaat uit zeven magneetbanden, windshifters en een leesband voor handmatige nasortering. Alle gesorteerde afvalstromen krijgen een nieuwe bestemming of worden verbrand met energie-terugwinning.

Een afvalvrije wereld voor de volgende generatie

Wij willen onze wereld goed achterlaten voor de volgende generatie. Jij toch ook!? Hoe beter jij je afval scheidt, hoe goedkoper het is. Maar dat niet alleen, het scheelt ook energieverbruik tijdens het sorteerproces. We denken graag met je mee over hoe jij je afval nog beter kunt scheiden.

Meer over duurzaamheid

Waar laat ik mijn afval?

Wij zorgen ervoor dat afval geen probleem meer voor je is. Zo werkt het: kom naar Gageldijk 83 in Maarssen, meld je op de weegbrug, ga lossen op de aangewezen plek en weeg opnieuw en betaal het geloste gewicht. Meer weten?

Neem contact op